5 jul 2014

12. DAN Dobrodošli doma v Škofji Loki.


Zjutraj so se nas voditelji usmilili in nas pustili spati do devetih (vamos los pibes). Zajtrkovali smo in se hitro pripravili za v Škofjo Loko. Tam smo kosili in potem šli v Sokolski Dom, kjer smo lepo nastopili J. Po nastopu so nekatere od nas čakali sorodniki, da so nas pozdravili.
Naši voditelji so nam dali nekaj časa, da smo lahko spoznali stari del mesta. Ob šestih smo se vsi združili v kavarni, da smo vsi skupaj gledali argentinsko tekmo!! (semifinalistas señores). Med tekmo smo morali paziti na glasove, ker bomo jutri imeli zopet nastop. Tako, da nismo morali veliko kričat  L.
Po argentiski »paliza« je potekal zadnji del prireditve, program slovenske popevke, med katerim je pel tudi Andrej Šifrer. Iz odra nas je lepo pozdravil in se spomnil njegovih obiskov v Argentino.
Lep dan smo preživeli do desete ure, ko smo se vrnili v Dijaški Dom.
Lepo se zahvaljujemo Uradu vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu za vabilo in sprejem!

Hvala tudi Sandiju Igličarju, ki nas je spremljal skozi ves dan!
Lofa in Marjan




















11. DAN Delavnice - Potep po Ljubljani

Kot vsak dan smo se zbudili zgodaj in šli k zadnjemu dnevu pouka v tednu. Med odmorom smo se vsi zbrali in skupaj voščili Tani vse najboljše za rojstni dan. Tania je ugasnila svečke in potem smo se vsi posladklali z dobro čokoladno torto.

Po kosilu smo se razdelili v različne delavnice: pevska, plesna in gledališka. To je v programu poletne šole. Ob petih smo vsi predstavili to, kar smo se naučili. Po predstavitvi smo imeli malo prostega časa, ki smo ga uporabili za nalogo. Po večerji smo se hitro pripravili in odšli z javnim avtobusom na potep po Ljuljani.  
Cintu in Nico R.