16 jul 2014

23. DAN Debela peč

Danes smo zgodaj vstali in odšli na Debelo Peč (Smo šli na Debelo Peč, ja, niti Triglav, niti Stol, DEBELA PEČ!). Po pol urni hoji, smo prišli do koče, potem smo pa hodili še dve uri pa pol do vrha. To se pravi da smo hodili, hodili, hodili, hodili, hodili, hodili. Ah, in hodili!Po poti smo občudovali lepo pokrajino, slikali gorske rože in našli nekaj snega, da smo se lahko tudi kepali, bilo je super!
Na vrhu smo pojedli lunch paket in počivali. Imeli smo krasen razgled videli smo velikanski Triglav, Blejsko jezero in še veliko hribov.  Na pohodu so nas spremljali pater Primož Jakop, vodič Rado Urevc, Ivan Arenšek in Boštjan Kocmur. Ko smo prišli nazaj do koče, smo se lahko zopet malo odpočili in okrepčali ter se pripravili na lepo doživetje. Pater Primož je daroval sveto mašo v naravi med katero smo sodelovali z branjem in petjem.
Končno smo se odpravili dol in prišli z avtobusom nazaj v dijaški dom. Zdaj pa gremo v center Ljubljane, chau!

Miki B., Nico R. in Nace
















22. DAN Zaplaz - Čatežke toplice

Zgodaj zjutraj smo šli v romarsko cerkev Matere Božje na Zaplazu, kjer so relikvije Lojzeta Grozdeta.Tam  nas je čakal g. Marko Japelj, ki nam je lepo govoril o Grozdetovem življenju in nam ga predstavil kot vzor. Lepo smo zaključili, ko smo vsi skupaj zapeli Grozdetovo pesem.

Po dolgi vožnji smo končno prišli v težko pričakovane Čatežke toplice, kjer smo najprej kosili in takoj po tem šli v bazene in na tobogane. Ves dan smo se sončili in prav lepo opekli ter se zabavali s prijatelji. Vsi utrujeni smo prišli nazaj, in se po večerji hitro odpravili v Ljubljano. S zadnjim avtobusom smo se vrnili v dijaški dom, zmolili in šli spat.


Valchi, Ceci in Tomaž K








21. DAN Kočevski rog - Ribnica

Zbudili smo se zgodaj zjutraj, in se odpravili s Kanadčani v Kočevski Rog.  Tam smo peli domobranske pesmi in molili za umorjene domobrance. Dekan Tone Berčan nas je spremljal  in nam veliko povedal o tem svetem kraju.
Potem smo se odpeljali v Ribnico, kjer smo si ogledali Rokodelski muzej. Pozneje nas je g. Tone povabil na kosilo. Jedli smo okusne ajdove žgance. Mislili smo iti v Čateške toplice ampak smo se zaradi slabega vremena odločili , da raje gremo v BTC!!! Veliko časa smo imeli, zato smo tudi veliko kupili in se tudi spomnili na družino, ki nas čaka v Argentini. Prišli smo ob 19:30 v dijaški dom in skupaj večerjali. Pozneje smo skupaj molili večerno molitev in šli zgodaj spat.
Vale, Damijan in Mati


















20. DAN Koroška - Nastop v Šentjoštu

Ob pol osmih smo se zbudili in hitro zajtrkovali, ker nas je čakal avtobus, ki nas je peljal k sveti maši v Zelezno Kaplo na slovenski Koroški. Med mašo smo peli različne mašne pesmi,g. Poldi Zunder je maševal po nemško in po slovensko.Lepo nas je nagovoril in spodbudil v ohranjevanju slovenstva. Ko je končala sveta maša, smo se odpeljali na sveto Hemo in naredili pot duhovnosti s Pavlijem Zablatnikom. Povabili so nas na kosilo v gostilno pri Mohoriču. Postregli so nam dobro juho in dunajski zrezek s ponfrijem.
Po kosilu smo se poslovili od prijaznih rojakov na Koroškem in se vrnli v Slovenijo. Ko smo prispeli v DDB smo se morali hitro pripraviti, da smo se odpeljali v Šentjošt za zadnji nastop. Pred nastopom so nas zelo lepo sprejeli in nam pokazali obe cerkvi in kapelo posvečeno padlim domobrancem, ki si jo je zamislil g. Tone Oblak. Potem smo šli v polno dvorano kjer smo nastopali. Po nastopu nam je pesnik Tone Kuntner recitiral "O domovina", ki jo je napisal Ivan Cankar. Podaril nam je tudi značko s tremi slovenskimi simboli (Triglav, lipa in srce). Šentjošcani so nas pogostili z dobrim pecivom in pijačo. Poslovili smo se in hitro vrnili v DDB, da smo gledali finale svetovnega prvenstva: Nemčija proti Argentini. Žalostni smo, ker je zgubila v zadnjih minutah vendar smo ponosni, ker smo dobili drugo mesto. Končali smo ta lep dan, kot vsak dan, s skupno molitvijo.
Martin L., Martin M. in Pavel