10 jul 2014

16. DAN Športne igre – Nastop dijakov iz Kanade in Argentine

Ob 8.20 zjutraj smo se dobili v livingu, da smo zmolili in se zmenili vse potrebno. Med odmorom smo imeli naš običajni zajtrk in se vrnili k pouku.
Po kosilu smo se zbrali v telovadnici in tekmovali v namiznem tenisu, v odbojki in v košarki. V odbojki so bile prvakinje naše dekleta. Mati Malovrh je bil najboljši v namiznem tenisu. Na nogometnem igrišču smo igrali vsi fantje, seveda ni treba omeniti, da smo bili tudi prvaki. Ko so bile igre končane, so nam v jedilnici razdelili nagrade. Hitro smo se šli skopat in se pripravili za nastop!
Prireditev je bila v dvorani. Najprej nas je pozdravila in predstavila ga. Mihaela Knez, za tem so Kanadčani predstavili svoj program. Ko so oni svoj program končali, smo pa mi prišli na vrsto. Ker je bil 9.juliji, smo začeli naš nastop z argentinsko himno in potem nadaljevali z našim programom. Veseli smo bili, ker sta med publiko bila g. Zorko Simčič in g. Tone Kuntner. Zahvalili smo se ge. Mihaeli in Damjani Knez ter vsem lektorjem in asistentom, ki so nam pomagali, da smo se lahko čimveč naučili. Por končani prireditvi so asistenti mladinske poletne šole pripravili zakusko. Mi smo hitro nekaj pojedli, se poslovili od sorodnikov in znancev, se preoblekli in šli v naš living.
Gledali smo in trpeli celo tekmo, držali pesti in peli, da bi zmagali. Najpomembnejši moment je bil ko so začeli z enajsmetrovkam in je Maxi Rodriguez zadel, se je po celi Ljubljani slišalo naše kričanje!!!  
Zdaj nestrpno čakamo na nedeljo, ko bodo finale... VAMOS ARGENTINA!!!

Martin Marolt