9 jul 2014

15. DAN Škocjanske jame

Zjutraj smo, kot ponavadi, šli v šolo. Mirjam in Tatjana sta šle v založbo Družina iskati instrumente, ki smo včeraj tam pustili, zato nam je med odmorom Milan pripravil zajtrk. Po šoli nas je že čakalo kosilo. Nameravali smo iti na morje, ampak nismo imeli te možnosti zaradi slabega vremena.  Poletna šola nam je zato poskrbela izlet v Škocjanske jame.Nazaj smo prišli ob 7. ih in takoj šli k večerji, ker smo bili zelo lačni. Po večerji smo igrali skupne igre, za katere so proskrbeli asistenti poletne šole. Skupaj smo gledali zanimivo tekmo Nemčije proti Braziliji, rezultat nas je vse presenetil. Bila je že sreda, ko smo zmolili ter šli spat.


Katja in Damian







14.DAN Obisk ljubljanske nadškofije in založbe Družina

Kot  vsako jutro smo zgodaj vstali in se vsi dobili v livingu. Opravili smo jutranjo molitev in šli zajtrkovat. Ob devetih smo začeli pouk. Med odmorom smo imeli malico, voditelji so nam postregli kontinentalni zajtrk.
Ob pol enih smo imeli kosilo in se šli nato hitro preobleč. Pred tretjo uro smo se že z avtobusom peljali v center Ljubljane. Obiskali smo ljubljansko nadškofijo, kjer nas je sprejel škof. Andrej Glavan. Recitirali smo «Ta luč« ter zapeli »Zamba del tiempo nuevo« in »Moja pot«.
Obiskali smo tudi založbo »Družina«, kjer smo tudi recitirali »Družina« in peli »Moja pot«. Ko smo odšli od tam, smo se razdelili po različnih skupinah; nekateri so šli v Cankarjev dom, drugi pa v Šolski muzej. Bilo je zelo zanimivo!
Vrnili smo se v dijaški dom in večerjali golaž. :)
Kasneje smo šli nekaj spit ob Ljubljanici. Lepo smo se imeli, skupaj smo se zabavali in radi peli.

                                                                              Miku in Tomaž S.