18 jul 2014

24. DAN Vršič - Izvir Soče in RAFTING

Zjutraj smo zgodaj vstali ter šli na pot. Najprej smo se peljali mimo Kranjske gore do Vršiča, kjer smo si ogledali lep razgled in se slikali med drevesi in gorami. Potem smo se peljali naprej do izvira Soče, kjer smo morali hoditi in še malo plezati , da smo prišli do cilja. Čeprav je bila pot težka, smo vsi prišli do izvira in se slikali ob čisti in prozorni vodi. Naslednjič smo se ustavili na trgu, da smo pokosili lunch packet.
Na programu dneva je sledil rafting. Oblekli smo si posebno opremo, ker je voda reke Soče, zelo mrzla. Takoj smo sestavili mešane skupine od šest do osem oseb. Najprej je bila reka mirna in je bilo lahko vesljati. Potem pa so bile na poti skale in se jih je bilo treba izogibati. Imeli smo dva počitka, med katerima smo se lahko kopali in se spuščali po toboganu. V drugem delu veslanja je začelo deževati, a nas to ni ustavilo.
Po končanem raftingu smo pomalicali in se potem peljali naprej do Idrije, kjer smo se ustavili samo za nekaj časa, ker je deževalo. Na poti nazaj v Ljubljano smo se ustavili v Logatcu, kjer smo za večerjo jedli pico. Po večerji smo se vrnili v dijaški dom in nato šli na zabavo v Ljubljano.

Katja, Tomi S. in Tomaž S.