15 jul 2014

19. DAN Na Koroškem


   Današnji dan smo začeli po sedmi uri. Hitro smo zajtrkovali, ker smo ob osmih odšli z avtobusom na Koroško v Avstrijo.
   Po dveh dolgih urah vožnje  smo se prvič ustavili, obiskali smo cerkev Gospe Svete, ki je bila zgrajena med letom 1430 – 1459.
    Potem smo šli do Vetrinja, kjer nas je čakala ga. Marija Gruškovnjak. Povedala nam je, kako je bilo, ko so naši stari starši bežali iz Slovenije, in kako so Angleži domobrance izdali partizanom.
   Opoldan smo šli na kosilo k Ogrisu v gostilno Miklavž, kjer so nam dobro in lepo postregli. Med kosilom nas je prišel pozdravit predsednik Krščanske kulturne zveze, g. Janko Krištof in nam izrekel dobrodošlico. Gospodar te gostilne je praznoval rojstni dan, zato smo mu tudi zapeli. Popoldne smo šli v Minimundus in si ogledali najvažnejše svetovne spomenike v malem..
   Večerjali smo na Rebrci, kjer nam je ga. Anica Fugger pripravila okusno in pikantno jed. Nastop smo imeli v Pliberku, prijazno nas je pozdravil župnik g. Hanzi Olip. Pogostili so nas z malico.
   Medtem ko smo gledali nogometno tekmo, smo praznovali, z odlično torto, rojstni dan Nadje Hribar. Nismo se hitro umirili, ker smo se strašili.
                                                                            
                                                                                                                      Boris, Tomaž P. in Niko G.