11 jul 2014

18. DAN Zadnji dan pouka - popoldan duhovnosti

Danes je bil zadnji dan Mladinske poletne šole. Po pouku smo imeli prireditev, med katero se je morala vsaka skupina predstaviti. Začela je prva skupina, končala je pa dvanajsta. Vsi smo nekaj recitirali, pokazali ali zapeli. Poslovili smo se od vseh naših novih prijateljev iz Italije, Nizozemske, Serbije, Avstrije, Nemčije, itd. Težko je bilo gledati, kako so vsi odhajali s kovčki iz Dijaškega doma. Po kosilu smo se odpravili v župnijo Dravlje, kjer smo doživeli popoldan duhovnosti. Vodil nas je jezuit p. Miran Žvanut in duhovno misel nam je povedal p. Marjan Kokalj. Imeli smo tudi priložnost za sveto spoved, za katero je prišlo več gospodov spovedovati. Nato so nas povabili na malico na vrt župnijišča , kjer so nam ponudili kremšnite in sladoled. Fantje so celo igrali nogomet z duhovniki. Preživeli smo zelo lep popoldan, oziroma poseben zato, ker smo imeli možnost za osebno premišljevanje. Sedaj po večerji pripravljamo mali kovček za odhod na Koroško in potem  večerni potep po Ljubljani.

Nadja in Marko

















17. DAN – DEŽEVNA LJUBLJANA

Dan smo začeli s poukom v poletni šoli.  Večina od nas je imela test in bili smo kar nervozni.

Med odmorom smo praznovali rojstni dan Vale Oblak s torto in piškoti. Obiskal nas je tudi g. Pavel Novak. 
Po kosilu smo zaradi slabega vremena šli v BTC, namesto v Atlantis. Zelo lepo smo se imeli, čeprav je deževalo, saj smo z veseljem nakupovali.
Ko smo se po treh urah vrnili v dijaški dom, smo imeli prosti čas, katerega smo uporabili za pospravljanje sob, zabavo in spanje.
Po večerji smo pa imeli najprej skupinske igre, potem pa še noč talentov, kjer je nastopil naš oktet, čeprav samo s sedmimi člani. Sledil je ples, kjer smo se zabavali, končno pa smo zaključili dan z molitvijo in se odpravili spat.


Tania, Martin L. in Luka